Kanotur i stillheten

På østenden av Haltussen ligger Haltussvatnet – et lite, men vakkert vatn med fin fisk og nydelig natur rundt omkring. Et perfekt sted for en kanotur – spesielt om man bruker en lett, bærbar type som f.eks. en Ally.

Med Årforvatnet som utgangspunkt (kanskje leie Follabua i samme slengen?) er det flere vann, tjønner og bekker det går an å padle i, og det er ikke mange metrene man trenger å bære utstyret mellom de ulike vannvegene før man padler videre. 

Det er noe helt spesielt med å padle kano på fjellet … det første man merker seg er stillheten. Man kan padle nesten lydløst gjennom vannet, og da er det som om du blir i ett med naturen. Fugler og dyr bryr seg heller ikke nevneverdig om lydene fra kanoen, så det er veldig stor sjanse for å komme seg veldig nært ei ørn, en rypeflokk eller en elg om det klaffer. En annen ting med kanopadling er perspektivet. Å sitte så nært vannflata og skli rolig fram gir en ny måte å oppleve selv velkjente steder på. Det er nesten så man får ett nytt perspektiv på selve livet. Prøv det – det er helsebot for både kropp og sjel i hvert padletak. God tur!

Ei øde øy?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *