Det snør, det snør (tiddelibom)

Da skriver vi desember og jula nærmer seg med stormskritt. Da er det som regel snø i Folla – slik er det også i år. Fram med snøskuffa folkens, det er vinter! ❄️ Men samtidig er det også tid for å spenne på skiene og gå på tur i løypene våre.

Det skal først sies at vi ikke har startet med løypekjøring riktig ennå, men det er faktisk nok snø i terrenget her inne til å ta en skitur. De mest ivrige av dere har allerede testet føret, vi har sett sporene deres… 🙂

Frost i trærne, lav vintersol og snø i marka – ingen tvil om at vinteren er kommet til Folla

Planen for sesongens løypekjøring er som tidligere år: Så snart det legger seg nok snø, så kjører vi opp en fast såle i trasséene Kalvikmoen – Årforvatnet/Follabua og Åbogen – Sjølstadvatnet. Så blir det oppkjøring og slodding av trasséene ved snøfall, fortrinnsvis i mot helgene fra nyttår. Skulle forholdene bli veldig fine i romjula og vi finner på å kjøre da, så skal vi annonsere dette på sosiale medier!

Fra vinterferien og utover mot påske vil vi også kjøre opp trasséen fra Kalvikmoen – Kamvatnet – Årforvatnet (via Stakkbotnet). Vi har også noen nye testløyper vi vurderer å prøve ut i løpet av vinteren, men dette er foreløpig på planleggingsstadiet (det må befares og frivillig mannskap/innsats må på plass). Vi skal si fra om det skjer noe nytt og spennende…

Apropos frivillig innsats. Vi legger ned mange timer og kroner i frivillighetens navn i Folla Utmarkslag, for at folket i Ytre Namdal skal få dyrke sine interesser og oppleve villmarka vår. Vi er opptatt av at både store og små, spreke og ikke-fullt-så-spreke skal kunne få friluftsopplevelser som både er tilgjengelige, tilrettelagt og som ikke trenger å koste noe. Vi klarer imidlertid ikke å gjøre alt gratis selv om vi prøver å gjøre mest mulig på dugnad. Det hjelper med økonomisk støtte fra friluftsinteresserte sponsorer og samarbeidspartnere, men kostnadene stiger også hos oss, dessverre.

Derfor tenkte vi å høre med alle dere som bruker marka vår, eller synes det vi holder på med er skikkelig bra – om å støtte oss med noen kroner via vår nye Vipps-konto. Vi understreker at dette er helt frivillig og på ingen måte ment som en billett for å bruke våre tilbud i marka. ALLE er velkommen til oss uansett, men eventuelle bidrag vil bli satt stor pris på, og alle kroner vil bli brukt til å opprettholde og utvikle tilbudet vårt til dere!

Skulle givergleden ta overhånd tar vi imot alle bidrag – små eller store – på Vipps # 805911 eller ved å scanne koden under.

Vi takker på forhånd, og venter med å ønske god jul … , men vi ønsker alle velkommen til oss!


Alle foto: Snorre Tørriseng 2023

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *