Om Folla Utmarkslag

haltussen
Midt i utmarkslagets område ligger Haltussen (593 m.o.h)

Folla utmarkslag SA er et samvirke av grunneiere på nordsida av Follafjorden (Innerfolda), fra og med Finne i vest til og med Sjølstad i øst i Nærøysund Kommune.

Utmarkslaget forvalter en betydelig bit (66 000 daa) av utmarka i kommunen. I denne naturperlen prøver vi å samordne utnyttelsen av storvilt, småvilt og fiske på lagets område. Laget arbeider også for medlemmenes interesser i saker som angår fritidsbebyggelse, friluftsliv og naturvern.

Vi arbeider stadig for å utvikle utmarksproduktene, samtidig som bevaring av ressursene på lang sikt er høyt prioritert. Laget arbeider for å tilfredsstille befolkningens rekreasjonsbehov i utmarka og legger også tilrette for opplevelser som naturlig faller inn under vårt interesseområde.

Vi arrangerer pensjonistturer med snøscooter, hyggekvelder med naturlige tema i grendehuset og andre sosiale treff når mulighetene byr seg. Vi leier ut ei hytte, Follabua, ved Årforvatnet med fiske og til-liggende herligheter. Vi har også tilrettelagt for fiske og rekreasjon både ved Finnevatnet og Sjølstadvatnet. Jaktkort for småvilt- og harejakt og treningskort for hund er også å få kjøpt via iNatur.

Kart over området:

Vis Folla utmarkslag i Google Maps (større kart).